Eurowybory 2009 Dodano: 2009-06-04 12:35
Niedzielne wybory sa chyba najwiekszymi wyborami dotychczas na świecie. Wpłyną one na przyszłość i codzienne życie blisko 500 milionów Europejczyków.
Jeśli nie zagłosujesz ktoś inny będzie decydował o twojej przyszłości. Czy wybierasz się na wybory, czy warto, czy czujesz się obywatelem zjednoczonej Europy?
Life is complex: it has both real and imaginary components
Dodano: 2009-06-04 12:44
powinna być jeszcze opcja nie wiem, bo nie wiem czy mi coś nie wyskoczy na czas wyborów. ale raczej będę głosował
Dodano: 2009-06-04 12:56
Przyznaje, ze specjalnie nie dodalem. "Wyskocznie" czegos co uniemozliwia oddanie glosu osobiscie uwazam za malo prawdopodobne. Chyba ze rozumiemmy przez to wyskoczenie na piwo czy na BBQ z rodzina co rowne jest - nie glosuje.
Dodano: 2009-06-04 13:07
mam na mysli raczej potrzebe zrobienia np projektu w terenie ktory zajmuje kilka dni, alo zwyczjnie fakt ze nie wiem nawet w jakim miejscu polski bedę w tym czasie. mam nadzieje, że uda sie w rodzinnym sopocie, bo załatwiać papiery na głosowanie w poznaniu też nie mam czasu
Dodano: 2009-06-04 13:21
Od wczoraj chyba juz nie mozna. Ja tez bede glosowal poza granicami naszego kraju. Ale moze są ludzie, którym nic nie wyskoczy?
Dodano: 2009-06-04 13:58
Głosować pójdę, tylko pozostaje pytanie: na kogo? Przeglądałem różne partie, zrobiłem parę testów wyborczych dostępnych w internecie. I co? Nadal nie wiem. Po prostu nie mam na kogo głosować. Wybierać mniejsze zło? Ehh...
"To me, everything is a joke but very serious"
Dodano: 2009-06-04 14:06
A gdybys mogl stworzyc liste idealna kandydatow. Jak by wygladala? (zaznacza, nie pytam jak by NIE wygladala)
Dodano: 2009-06-04 16:08
| amorphous napisał(a): |
| A gdybys mogl stworzyc liste idealna kandydatow. |
Dla mnie idealnym kandydatem który w 100% prezentuje moje poglądy jestem ja sam więc może w przyszłych wyborach się pokuszę o start :twisted: :twisted:
forever alone immortal
Dodano: 2009-06-04 16:50
Chetnie sie zapoznamy. Mozesz liczyc na poparcie 
Dodano: 2009-06-04 17:05
| rozbit napisał(a): |
| [quote:09e9eec1ea="amorphous"]A gdybys mogl stworzyc liste idealna kandydatow. |
Dla mnie idealnym kandydatem który w 100% prezentuje moje poglądy jestem ja sam więc może w przyszłych wyborach się pokuszę o start :twisted: :twisted:[/quote:09e9eec1ea]
lepiej nie, bo zakażą alkoholu i wszędzie bedzie jeno SOK BANANOWY, o zgrozo :!: 8O
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2009-06-04 17:43
NIE WYBIERAM SIĘ...!!! na żadne p********e wybory...!!!

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2009-06-04 17:51
Ludzie skad wy sie bierzecie...
Dodano: 2009-06-04 17:57
z bocianow.
ja wpadam. szkoda, ze zapowiada sie taka zenujaca frekwencja
"Zwycięskie wojska radzieckie wracają spod Berlina na paradę zwycięstwa w Moskwie. Nagle po drodze słychać wybuchy i strzelaninę. - Czyżby to już strzelano na wiwat? - Nie, to 6 Armia w dalszym ciągu zdobywa Wrocław."
Dodano: 2009-06-04 18:39
No ba, na wybory pierwsza polecę. Zastanawiałam się, czy uda się "pożyczyć" dowód od mamusi i zagłosować dwa razy, skoro ona się nie wybiera 
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2009-06-04 18:40
mi już babcia powiedziała na kogo mam głosować (babcia moher rzecz jasna :D ) to nic ze nie znam gościa ale jak ma rekomendacje mojego własnego "bereta" to nic mi wiecej nie trzeba
:twisted:
Dodano: 2009-06-04 18:43
No patrz, a mnie się podobają ładnie i ambitnie brzmiące hasła Antyklerykalnej Partii Postępu Racja
ale skąd wiadomo, że to partia bez przyszłości... 
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Re: Eurowybory 2009 Dodano: 2009-06-04 18:45
| Niedzielne wybory sa chyba najwiekszymi wyborami dotychczas na świecie. Wpłyną one na przyszłość i codzienne życie blisko 500 milionów Europejczyków.
Jeśli nie zagłosujesz ktoś inny będzie decydował o twojej przyszłości. Czy wybierasz się na wybory, czy warto, czy czujesz się obywatelem zjednoczonej Europy? |
Nie czuję się żadnym europejczykiem, uważam takie określenia za bzdurne. Jeszcze nie wiem, na kogo będe głosował, oczywiście na kogoś z prawicy, nie wiem tylko konkretnie z jakiej partii.
Forever Begins.
Dodano: 2009-06-04 20:07
Ja na pewno na wyborach będę, bo jestem Przewodniczącym Okręgowej Komisji Wyborczej nr 72 w Poznaniu :) Zaczynam o 6.30 w Urzędzie Miasta od odebrania liczonych dzisiaj kart wyborczych, a zakończę pewnie po północy po wypisaniu setek protokołów itp.
Alkoholowi mówię stanowcze: CZEMU NIE
Dodano: 2009-06-04 20:34
RRrany, Dizel, strach iść do tej komisji
Ja się nie wybieram, jestem wstrętnie na "NIE" dla całego szamba
Nawet już nie chce mi się wysilać z myśleniem, na którego hipokrytę głosować, bo to i tak ciągle te same gęby.
Tak, wiem, niezbyt to głębokie 
Re: Eurowybory 2009 Dodano: 2009-06-04 21:01
|
Jeśli nie zagłosujesz ktoś inny będzie decydował o twojej przyszłości. Czy wybierasz się na wybory, czy warto, czy czujesz się obywatelem zjednoczonej Europy? |
Jak nie zagłosuje to ktos inny bedzie decydował o mojej przyszłosci,a jak zagłosuje to mój kandydat bedzie o niej decydował.Wale ich i sam sie poprowadze przez życie :wink:
Dodano: 2009-06-04 22:58
A mnie mierzi kwestia tych wszystkich roszad i nagłych wyborczych migracji. Dlaczego niby piękny Marian i Kurski startują z innego woj. skoro są z Pomorskiego? A ja właśnie specjalnie chciałam mieć Kurskiego na liście, żeby na niego nie zagłosować :wink:
Chyba jako pierwsza zagłosuję w niedzielę rano bo ktoś pracuje, by głosować mógł ktoś...
In meiner Badewanne bin ich Kapitän.
Re: Eurowybory 2009 Dodano: 2009-06-05 05:22
|
Jeśli zagłosujesz napewno nie zadecydujesz o swojej przyszłośći. To hasło i jak cała proeuropejska kampania to agresywna propaganda wmawiana od dłuższego czasu obywatelom. Na kogokolwiek zagłosujesz NIC to nie zmieni, ty możesz tylko zadecydować który polityk otrzyma ciepłą posadkę w europarlamencie i będzie sprzedawał się zakulisowym elitom władzy.
Zjednoczona Europa... żarty. UE to zbrodnicza organizacja, która pod pretekstem finansowej pomocy i pseudorozwojowych programów ma na celu centralizację władzy, wzmacnianie jej i stanowienie ponadnarodowego prawa, kształtowanego przez korporacje i elity. Ostatecznie jest nieodzowynym elementem wprowadzania Nowego Porządku Świata ( New World Order). Nie dajmy się nabrać na powtarzane frazesy jak "obywatel zjednoczonej Europy".
Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl
Re: Eurowybory 2009 Dodano: 2009-06-05 05:36
| Sleeping_Giant napisał(a): |
|
Nie czuję się żadnym europejczykiem, uważam takie określenia za bzdurne. Jeszcze nie wiem, na kogo będe głosował, oczywiście na kogoś z prawicy, nie wiem tylko konkretnie z jakiej partii. |
Ja sie czuję i nie uwazam tego okreslenia za bzdurne. Dlaczego tak uwazasz?
| Dryp napisał(a): |
|
Jeśli zagłosujesz napewno nie zadecydujesz o swojej przyszłośći. To hasło i jak cała proeuropejska kampania to agresywna propaganda wmawiana od dłuższego czasu obywatelom. Na kogokolwiek zagłosujesz NIC to nie zmieni, ty możesz tylko zadecydować który polityk otrzyma ciepłą posadkę w europarlamencie i będzie sprzedawał się zakulisowym elitom władzy. Zjednoczona Europa... żarty. UE to zbrodnicza organizacja, która pod pretekstem finansowej pomocy i pseudorozwojowych programów ma na celu centralizację władzy, wzmacnianie jej i stanowienie ponadnarodowego prawa, kształtowanego przez korporacje i elity. Ostatecznie jest nieodzowynym elementem wprowadzania Nowego Porządku Świata ( New World Order). Nie dajmy się nabrać na powtarzane frazesy jak "obywatel zjednoczonej Europy". |
No to pojechałeś zwłaszcz z tą zbrodniczą organizacją
Szkoda, ze zamiast myslec samodzielnie powtarzasz frazesy o spiskowej teorii dziejow. Ale masz do tego prawo. Oczywisicie wolabym, zeby wszyscy wylali frustracje na swoje zycie tutaj i jednak poszli na wybory. A moze jednak powina zadzialac selekcja naturalna.
Przypominam, ze zupelnie niedawno temu w roku 1929 po wielkim gospodarczym kryzysie. Sfrustrowana grupa w sąsiednim kraju nie glosując pozwolila dojsc do władzy partii czlowiekowi ktory naprawde zrobil porzadek w Europie.
Dodano: 2009-06-05 06:24
Ja z chęcią się wybiorę na wybory, bo żadna wymówka nie jest wystarczająco dobra :twisted: . Sorry za małego offtopa; zauważył ktoś może (kto czasem włączy TVP) jaka ostatnio cenzura panuje ? zero sondaży przedwyborczych, wszechobecny Libertas, który poza TVP na polskiej scenie politycznej praktycznie nie istnieje, zawieszanie niewygodnych programów (Forum)?
Need the one you love and love the ones you need, need the one you love and love the ones you bleed
Dodano: 2009-06-05 06:43
Dlaczego sądzisz że patrzenie poprzez zasłonę sprytnej propagandy na którą większość ludzi daje się nabierać nie jest myśleniem samodzielnym. Dlaczego też uważasz że myśleniem samodzielnym jest powtarzanie tych indoktrynowanych nam wszędzie na około hasełek o wspólnej Europie, wspaniałej jedności etc. Wspólna Europa nie tak dawno temu chciała nam wprowadzić cenzurę internetu. Wspólna Europa stanowi prawo które jest ponad prawem narodowym. Ale co tam cieszmy się z iluzorycznej "wspólnotowość". Myślenie samodzielne to właśnie umiejętność spojrzenia ponad serwowanym nam sposobem postrzegania rzeczywistości :)
Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl